Henkilöautokortti (B-ajokortti)

Tutustu koulutuksen sisältöön ja ilmoittaudu mukaan!

Henkilöautokortin suorittamisen vaiheet

1. Ilmoittaudu kurssille joko puhelimitse tai nettisivujen kautta. Katso kalenteristamme seuraava alkava kurssi (EAS-tunnit).

2. Ajokorttia varten tarvitaan ajokorttilupa. Toimitamme ajokorttilupahakemuksen puolestasi Ajovarmalle. Liitteeksi tarvitaan 2 passikuvaa ja kuitti maksetusta ajokorttilupahakemusmaksusta. Jos sinulla on voimassa oleva passi tai henkilökortti, et tarvitse uusia passikuvia ajokorttilupaa varten. Ota mukaasi passi tai kuvallinen henkilökortti henkilöllisyytesi todistamiseksi. Hakemus pitää omakätisesti myös allekirjoittaa.

HUOM! Liitteeksi tarvitaan lääkärintodistus ajoterveysvaatimusten täyttymisestä, jos haet ensimmäistä ajokorttia ja sinulla on joku vamma tai sairaus, jonka vuoksi vaaditaan lääkärintodistus. Muuten et tarvitse enää lääkärintodistusta, vaan oma vakuutus terveysvaatimusten täyttymisestä riittää. Vakuutus annetaan hakemuslomakkeessa, jonka yhteydessä esitetään tiedot, jotka hakija vakuuttaa täyttävänsä.

Katso linkistä lista sairauksista/oireista, joiden vuoksi vaaditaan lääkärintodistus.

https://ajokortti-info.fi/ajotaidon-yllapito/ajoterveys/ensimmaisen-ajokortin-hakijan-vakuutus

 3. Autokoulusi alkaa teoriaopetuksella. Seuraavat EAS 1-2 tunnit pidetään 14.4.2020 klo 17.00 alkaen.

4. Ajotunnit voit varata suoraan opettajiltamme Kaijalta tai Erkiltä.

5. EAS-teoriatuntien jälkeen voit suorittaa teoriakokeen. Teoriakokeen voi suorittaa aikaisintaan kuukautta ennen kuin täytät 18 vuotta. Autokoulu varaa sinulle teoriakoeajan Ajovarmalta. Teoriakokeessa on oltava mukana kuvallinen henkilöllisyystodistus, todistus saadusta kuljettajaopetuksesta ja hyväksytystä kuljettajantutkinnosta liitteineen  (E100-lomake).

6. Osallistu riskientunnistamiskoulutukseen, neljä teoriatuntia + neljä ajotuntia.

7. Ajokokeeseen voit osallistua, kun olet läpäissyt teoriakokeen sekä ajanut kaikki ajotuntisi ja olet täyttänyt 18 vuotta.

Ensimmäisen ajokortin suorittajan koulutus (EAS)

  • On suoritettava ennen teoriakoetta
  • Koulutus sisältää 4 tuntia teoriaopetusta
  • Huom! jos valitse opetuslupapaketin, opetuslupaoppilaan on suoritettava turvallisuuskoulutus ennen ajo-opetuksen aloittamista. Todistus koulutuksesta on pidettävä ajo-opetuksessa mukana.

Riskientunnistamiskoulutus (RTK)

  • Suoritettava ennen B-ajokoetta
  • Koulutus sisältää:
  •  4 tuntia teoriaopetusta
  • 4 tuntia ajo-opetusta (rata, pimeä, maantie ja taajama)